Tina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salut, Numele meu este Tina și am 27 de ani. Am avut o copilărie normală într-o familie de oameni simpli, dar unde nimeni nu mi-a spus nimic despre Dumnezeu. Până la vârsta de 18 ani am fost o tânără care vroia să iasă în evidență prin orice lucru putea. Tatăl meu murise și mă simțeam independentă, deoarece simțeam că nu mai trebuie să dau socoteală nimănui pentru nimic din ce făceam. M-am mutat din orașul în care terminasem școala, în Constanța și am început să-mi trăiesc viața. Aveam un loc de muncă, dar lucrurile importante se întâmplau noaptea, când era adevărata distracție. Mergeam în cluburi și umblam cu gașca, mă îmbătam, iar a doua zi nu mai știam nimic în afară de durerea de cap și de banii cheltuiți.

Dar într-o zi, în timp ce mă plimbam prin oraș, cineva m-a oprit pe stradă să-mi ofere o invitație. Era o invitație la un film, iar acea fată m-a întrebat dacă eu știu ce s-ar întâmpla cu mine dacă ar fi să mor. Niciodată nu mă gândisem la asta. În ultimul timp mă rugam la Dumnezeu pentru că treceam printr-un timp dificil, dar doar mă rugam: ”Doamne, dacă tu exiști ajută-mă”. Niciodată, însă, nu m-am gândit că există un rai și un iad. Instantaneu mi s-a făcut frică, dar această fată a început să-mi vorbească despre dragostea lui Dumnezeu și despre cum Isus a venit pe pământ și a murit pe cruce pentru păcatele mele și știam că dacă eu aș fi murit în noaptea aceea as fi mers in iad. Nu m-am îndoit niciodată de existența lui Dumnezeu, doar că nu aveam în mintea mea o imagine clară despre El. În timp ce fata respectivă îmi spunea în continuare despre Dumnezeu am început să ascult cu toată inima mea, iar ea mi-a povestit ce a făcut Dumnezeu în viața ei, cum El a iertat-o și i-a dat o viață nouă, a binecuvântat-o cu un soț, și are o căsnicie minunată. În mine a început să se ridice o dorință că vreau și eu.

Acea schimbare în viața mea o voiam și eu, și pe lânga asta nu credeam că pe pământul ăsta există căsniciii fericite, adică doi oameni de sex opus pot trăi în aceeași casă fără certuri, batăi și plânsete, nu puteam să-mi imaginez, dar totodată pe fața ei vedeam că ea asta trăiește.

Două zile mai târziu m-a sunat și m-a invitat într-un loc unde am venit fără să pun nicio întrebare. Aveam în mintea mea o convingere ca trebuie să merg acolo și să aflu ce anume îi dă bucurie acestei fete. Am intrat, și am văzut mai mulți tineri entuziasmați, lucru care pentru mine a fost incredibil. Aveau aceeași poftă de viață și aceeași veselie care pe mine mă uimea.

Am ascultat o predică, m-am rugat și am fost mântuită. Așa a început viața mea de creștin mântuit. Am înțeles că Isus a murit pentru mine și pentru păcatele mele, că eu pot să am o viață nouă în El și că păcatul nu mai are putere peste mine și nu mai poate să mă condamne.

Am putut să găsesc în această biserică acea familie pe care nu am avut-o cu adevărat, oameni care m-au iubit și m-au acceptat așa cum eram de la început.

Cu 1 an de zile în urmă m-am căsătorit cu un om minunat care mă iubește, pune valoare pe mine și mă respectă, și lucrul pe care îl văzusem în acea fată atunci și despre care nu credeam că e posibil, acum îl trăiesc și eu. De multe ori stau și mă gândesc cum aș fi fost, dacă nu aș fi fost mântuită, și sincer nu pot să spun că aș fi fost ceva, cred că nu mai eram deloc, pentru că eram atât de dezamăgită și nu era nimic care să mă facă să vreau să trăiesc în continuare. Cred că aș mai fi trecut prin cine știe ce situație și m-aș fi sinucis pentru că nu mă văd să fi avut un viitor.

Dar pentru că Dumnezeu, în dragostea Lui, s-a gândit la mine și și-a întins mâna Lui, acum sunt o mărturie vie a faptului că El există și că lucrează, că schimbă vieți și transformă oameni, că pune viață acolo unde moartea deja își făcuse loc, că poate pune speranța într-o inimă care nu mai are pentru ce trăi. El a pus în inima mea lucrul acesta de a spune și altora despre dragostea Lui și despre iertarea Lui, pentru că știu că sunt și alți oameni cum am fost și eu, care nu pot sa vadă că Dumnezeu ne iartă și tot ce trebuie să facem este doar să venim la El. În 2012 Isus e viu și încă schimbă vieți și poate să schimbe și viața ta!