Ștefan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salut, Numele meu este ?tefan, am 28 ani și locuiesc în Ploiești.

Seara, frig, dezamăgire, durere, nepăsare, vinovăție, ură, singurătate, combinația perfectă pentru cineva care stă și privește în gol de la 20 de metri pe un pod, ăsta eram eu acum 6 luni. Asta îmi oferise viața timp de 28 de ani, aici mă adusese pe mine diavolul, și era cât pe ce să câștige. Căutam un motiv să trăiesc, nu conta cât de mic, dar vroiam să mă agăț de ceva, să simt că am pentru ce să exist, mă simțeam inutil, dat la o parte de toți, chiar și de Dumnezeu.

În fiecare zi duceam o bătălie pe care o pierdeam, crezând că prin puterea mea pot schimba ceva. și totul începuse de la ea,…… de ce Dumnezeu nu auzea când îl rugam să o aducă înapoi, El știa că o iubesc, doar așa îmi era bine, nu vroiam să mai trăiesc, dezamăgisem pe toată lumea, promovam numai probleme, nu eram în stare nici să iubesc pe cineva, și rezolvarea era ca eu să mor.

Doar un pas și totul o să fie bine, o să scapi de tot, oricum nu le pasă de tine, ești un ratat, nu ai făcut nimic toată viața ta, nu ești în stare de nimic, nici măcar să sari, ești un laș, astea erau vocile din capul meu, dar Dumnezeu avea un alt plan pentru mine.

În secunda următoare o mașina oprește lângă mine și îmi spune că eu trebuie să merg cu el acasă. Nerealizând ce se întâmplă, m-am urcat la el în mașină, era un băiat cam la 30 de ani, împreună cu soția și cei doi copii ai săi. Încă eram șocat de ceea ce era să fac cu 5 minute înainte, abia acum realizam ce s-a întâmplat, acel om îmi salvase viața. Încerca să poarte o conversație cu mine, dar eu încă nu puteam vorbi, mă gândeam la ce era să fac, când deodată îmi zice: “știu ce vroiai să faci acolo pe pod”. Mirat îl întreb: “De unde știi?“. El răspunde foarte sigur pe el: “Dumnezeu mi-a vorbit, și mi-a zis că eu trebuie să te iau în mașina mea și să te duc acasă pentru că tu vroiai să sari de acoolo.“ În mintea mea au început să se deruleze toate evenimentele, toate deciziile proaste pe care eu le luasem și cum eu îi ceream lui Dumnezeu un semn. “Acesta era?” mă întrebam eu. De unde știa acel om ce vroiam eu să fac, și ce era în inima mea?

Răspunsul este unul ușor, doar Dumnezeu știa și planul lui era altul cu mine. De atunci au trecut 6 luni și pe acel om nu l-am mai vazut. Începând din acea seară viața mea s-a schimbat radical, l-am primit pe Isus în viața mea și El este noul scop pentru care eu trebuie să trăiesc. De atunci El a început să lucreze în viața mea, și acum sunt un om nou, care ia decizii bune, și care are credință pentru viitor.