© De Deur Maastricht 2011 | Christian Fellowship Ministries International (CFM)
| Alle rechten voorbehouden | All rights reserved | Tous droits réservés | Alle Rechten vorzubehalten | Todos derechos reservados |

| CFM The Netherlands | De Deur Nederland | De Deur Maastricht | Mobile version | Sitemap | World Clock | Youth Point | Nadenkertjes |

 

 

Alex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salut, Numele meu este Alex, am 25 de ani, sunt din Constanța și sunt mântuit de 9 ani. Dar să vă spun puțin despre ce a fost înainte.

Am crescut într-o famiie așa zis ortodoxă, învățat de mic de către bunici despre “importanța ritualurilor ortodoxe”, și despre faptul că este singura religie adevărată, și toate celelalte lucruri referitoare la religia aceasta. De la vârsta de 7 ani am început să fiu implicat mai mult în aceste lucruri. Am început să cant în corul unei biserici și îmi petreceam toate weekend-urile la biserică.

La vârsta de 11 ani am primit cadou de la tatăl meu o biblie, pe care, foarte “însetat”, am început să o citesc. Nu după multe capitole citite, cu mintea mea de copil am realizat că ce se întâmplă în biserica ortodoxă nu are nimic de a face cu biblia, și că preoții sunt de-a dreptul ignoranți față de cuvântul lui Dumnezeu. Singura concluzie la care am putut ajunge la acea vârstă, bazat pe cunoștințele mele (foarte mici), e că Dumnezeu nu există și că totul e doar o înșelătorie prin care biserica încearcă să manipuleze societatea.

Deci, ce-i rămâne de făcut unui puști de 11 ani, pios, cuminte, ascultător, și bun la învățătură, atunci când află că singurul lucru care l-a motivat să fie așa nu există. Am început să fiu exact opusul. Așa am devenit adolescentul rebel, chiulangiu, iubitor de alcool, scandaluri, țigări, și toate celelalte lucruri pe care biserica mi le interzisese până atunci. Cu trecerea timpului, toate s-au agravat. La vârsta de 16 ani, polițistul din sector știa pe cine să dea vina când un puști venea bătut acasă, sau când cuiva din cartier sau din școală i-a dispărut ceva. știa exact și adresa la care trebuia să meargă. Mai rău e că mi-am văzut tatăl beat doar de 2 ori în viață, iar el nu s-a mai chinuit să numere de câteori m-a văzut pe mine beat. Mi-am făcut și prieteni la fel ca mine. Totul era “perfect”. Viitorul meu era cert: pușcăria sau cine știe ce canal. Apoi s-a întâmplat ceva care mi-a schimbat viața. În ziua când am împlinit 16 ani, bunica mea (persoana care practic m-a crescut) a murit într-un accident în care au mai fost implicați și fratele meu, un unchi și o mătușă. La înmormântare am citit niște cuvinte care m-au bântuit în următoarele 2 luni: ”nu mă înspăimântă moartea, ci veșnicia ei”. Nimeni nu s-a întors de acolo.

20 sept 2003. O zi fericită. Am fost invitați la un concert. Toată gașca. Puștani rebeli de 16 ani. Aveam și invitație. Am mers acolo, și după un fel de concert pe care am încercat din răsputeri sa îl “distrugem”, cineva s-a urcat pe scenă și a început să vorbească despre un pericol iminent care ne așteaptă pe fiecare dintre noi după ce vom muri: “iadul”. Vorbea de parcă chiar credea ce spune. Era obsedat de acest pericol. Apoi a vorbit despre dragostea lui Dumnezeu care poate salva, elibera, poate să dea pace.

Aș fi dorit să scap de acele cuvinte din mintea mea și de frica pe care o purtam cu mine de 2 luni. Ne-a invitat apoi să ne rugăm ca să fim mântuiți. Am acceptat cu plăcere. De atunci viața nu a mai fost la fel.

Acum nu trebuie să mai “cred” ca Dumnezeu există. Sunt sigur de asta. Acea zi a fost începutul unei relații apropiate cu Dumnezeu, pe care o trăiesc și azi. Viitorul meu acum nu mai este pușcăria sau vreun canal. Am renunțat la toate acele lucruri pe care unii oameni le numesc azi “viaț㔠?i care, de fapt, duc la acel viitor negru. Sunt liber. Pot să fac ce vreau, dar am ales să fac ce vrea Dumnezeu.

Acum sunt un tânăr independent, și trăiesc viața cu zâmbetul pe buze, cu liniște și pace, pentru că EL are grijă de mine.

Nu am regretat și nu voi regreta nici măcar o clipă decizia pe care am făcut-o în acea zi, iar cel mai bun lucru e că ce am experimentat eu, e pentru oricine, CHIAR ȘI PENTRU TINE.